Helgkurs
Drejning, 3 500 kr
Lördag 18/5-Söndag 19/5 kl. 10:00-16:00. Glasering lördag 1/6 kl. 10:00-12:00.
En hel helg med lera! Den här kursen riktar in sig enbart på drejning och passar både nybörjare och den som provat på drejning tidigare och vill förfina sina kunskaper. Vi utgår ifrån just din kunskapsnivå!

Lördag 18/5: Vi går igenom grunderna (knådning, centrering och några av de vanligaste greppen). Vi provar sedan att dreja cylindrar och skålformer. Därefter använder du dina kunskaper till att öva och skapa egna former.

Söndag 19/5: Vi går igenom beskickning (ett moment där du kan förfina de saker du gjort dagen innan genom att svarva bort överflödig lera), hänkling (att tillverka och sätta fast handtag) samt dekorering av olika slag. Du arbetar vidare med dina saker och har även möjlighet att dreja nya.

Lördag 1/6: Nu är din keramik skröjbränd och redo för glasering. Vi går igenom hur det går till och du får själv glasera dina saker. Du har ett tiotal glasyrer och lika många underglasyrer att välja emellan.

Om du inte kan/önskar delta vid glaseringstillfället går det också bra att överlåta glaseringen till kursledaren.

Keramiken kommer att brännas ännu en gång efter glaseringen och de färdiga sakerna finns att hämta 1-2 veckor senare. Det är också möjligt att få sakerna hemskickade mot fraktkostnad.
Praktisk info:
Fika (kaffe, te, juice och fikabröd) ingår alla dagar utom vid glaseringstillfället. Ta med egen lunch (kylskåp och mikro finns). Tänk på att ha oömma kläder. Förkläden finns att låna.

Materialkostnad på 100kr/kg lera tillkommer för de föremål du väljer att bränna. I materialkostnaden ingår lera, glasyrer, engobe samt bränningar. All övningslera ingår.

Om du behöver boende under helgen så hittar du flera mysiga alternativ här: www.destinationsala.se/bo
Anmälningsinfo
Anmälan görs via kontaktformulär nedan. Personuppgifterna sparas endast fram till kursavslut/hämtning av färdig keramik.

När du har fått svar på om det finns plats på det önskade passet betalar du en bokningsavgift på 20% av kursavgiften via Swish 1236135370 eller bankgiro 755-7192. Därefter får du (inom ett dygn) en bokningsbekräftelse och räknas som anmäld. Enligt distansköplagen har du 14 dagars ångerrätt på din anmälan. Bokningsavgiften återbetalas ej efter att de 14 dagarna passerat eller att första kurstillfället startat.

Resterande kursavgift betalas med kort eller Swish på plats vid första kurstillfället.
Kursavgift för missade kurstillfällen återbetalas ej. Om jag som kursledare behöver ställa in kurstillfällen kommer nya tillfällen sättas in som kompensation.
Skicka
Tack! Anmälan är skickad
Back to Top