Drejpaket
 1 500 kr​​​​​​​
Nu har du möjlighet att hyra hem en drejskiva under en hel vecka!

Bra att tänka på innan du bokar är att drejskivan endast får användas inomhus och i ett jordat eluttag. Du behöver också ha tillgång till en plats där det är ok att det blir lite blött och kladdigt.
Du får med ett infoblad med grundläggande instruktioner men jobbar sedan helt på egen hand. Observera att jag som uthyrare inte finns tillgänglig som kursledare under uthyrningstiden. Däremot medföljer länktips till nätsidor där du kan få hjälp när du testar dig fram.

Det här paketet passar allra bäst för dig som har provat på drejning tidigare och kan lite grunder. Det går förstås bra även för dig som är helt nybörjare men det är bra att vara medveten om att det är en svår konst att lära sig dreja och de instruktioner du har tillgång till främst består av instruktionsvideos på nätet. Men det är en rolig upplevelse att prova på och skulle det trots allt inte bli så många drejade alster att bränna så går det jättebra att modellera eller kavla saker som du sedan lämnar in för bränning.
I drejpaketet ingår:
- En elektrisk drejskiva
- 10 kg lergodslera
- Skärtråd, svamp, träkniv och keramiknål
- En burk med slickers samt pensel
- Instruktionsblad med grundläggande tips kring drejning och hantering av lera
- Länklista till drejinstruktioner på nätet.
- Mot en kostnad på 100 kr/alster kan du få sakerna brända och glaserade. Du väljer mellan två olika glasyrer.

Obs! Bil behövs för att kunna transportera drejskivan.
Betalning
Betalning görs på plats i samband med uthyrningen. Kort, Swish eller kontant.
Bokning
Bokning samt alla eventuella frågor görs i kontaktformuläret nedan. 
Bokningen görs senast torsdag samma vecka som uthyrningen ska ske. 
Hämtning/lämning av paketet
Hämtning: Lördagar kl. 14-15.30.
Återlämning: Lördagar kl. 12-13.
Inlämning av färdiga alster
I samband med inlämningen av drejskivan lämnar du också in de föremål som du vill ha brända och glaserade. Var försiktig med sakerna när du fraktar dem, linda gärna in dem i silkespapper eller bubbelplast. Förse varje föremål med namnlapp och info om vilken färg du önskar på glasyren.
Hämtning av färdiga saker
Den färdiga keramiken hämtas i Lerapans verkstad några veckor senare. Du kan också få sakerna hemskickade per post till en kostnad av 200 kr.
Hyresregler
Du som hyr en drejskiva ska ha läst hyresreglerna och bekräftar det vid uthyrningstillfället genom att underteckna ett hyresavtal. 

Obs! Läs hyresvillkoren här.
Skicka
Tack! Bokningsförfrågan skickad
Back to Top